pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Fysiotherapie
  5. /
  6. Therapievormen

Therapievormen

Binnen DTC kunt u terecht voor fysiotherapie, manuele therapie, McKenzie therapie, dry needling en medical taping. Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg over de verschillende therapieën die wij aanbieden. 

Na het stellen van u de diagnose starten wij met uw behandeling. De gekozen therapie is dan ook geheel afgestemd op uw specifieke situatie.

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandeling voor klachten aan uw spieren, banden, gewrichten en zenuwen oftewel uw bewegingsapparaat.

Lees verder wat fysiotherapie voor u kan doen

Wat is dry needling?

Door een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Lees verder wat dry needling voor u kan betekenen

Manuele therapie Zwolle

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie nog een vier jarige een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. 

Lees verder wat manuele therapie voor u kan doen

Wat is McKenzie therapie?

Robin McKenzie is een fysiotherapeut uit Nieuw-Zeeland. Zijn therapie wordt wereldwijd gebruikt. Het is een actieve benadering die bekend is geworden door uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling in benen of armen.

Lees verder wat McKenzie Therapie voor u kan betekenen

Schouderklachten

Heeft u schouderklachten? Dan kunt u terecht bij het Schoudernetwerk Groot Zwolle. Dit is een netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met schouderklachten

Lees verder wat wij voor u kunnen doen

Valpreventie

Om een valongeval bij ouderen te voorkomen is het nodig om op tijd een verhoogd valrisico te signaleren en daarna het valrisico te beoordelen. Hiervoor is de Valanalyse ontwikkeld

Lees verder wat valpreventie voor u kan betekenen

Geriatriefysiotherapeut

Naarmate mensen ouder worden, is de kans groter dat ze klachten krijgen of minder mobiel zijn. Kort gezegd: ouderdom komt met gebreken. Dat geldt zeker voor mensen die niet meer voldoende (kunnen) bewegen.

Lees verder wat de Geriatriefysiorapeut voor u kan doen

Oedeemtherapie Zwolle

Lymfoedeem is een ernstige, medische aandoening. Een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel als gevolg van een gestoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht.

Lees verder wat Oedeemtherapie voor u kan betekenen