pijl
 1. Je bent nu hier:
 2. Home
 3. /
 4. Informatie

Pijnbestrijding

Wanneer behandeling volgens de McKenzie Methode niet aanslaat kan ervoor gekozen worden om de klachten te behandelen met een therapeutische transforaminale epidurale injectie. Een specialist van Rugzorg Nederland is twee keer per maand in ons centrum aanwezig voor pijnbestrijdingHiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

10150382_777885432223728_399235129_o

herniaimg

Het doel van deze injectie is het verminderen van de zenuw irritatie waardoor er daarna weer gestart kan worden met McKenzie therapie.
De procedure van een transforaminale epidurale injectie is als volgt en wordt te allen tijde [...]

lees verder →


Lumbale kanaalstenose

Wat is een lumbale kanaalstenose?

lumbale kanaalstenose

Bij een lumbale kanaalstenose is er sprake van een vernauwing (stenose) van het wervelkanaal ter hoogte van de (lumbale) lendenwervels. Deze aandoening komt vooral voor bij ouderen. U herkent een kanaalstenose aan de volgende symptomen

 • U heeft pijn onderin uw lage rug
 • U heeft uitstralende pijn naar een of beide benen
 • Uw klachten nemen toe van lopen en staan
 • Van zitten, bukken of hurken worden uw klachten minder
 • Uw klachten treden niet op tijdens fietsen
   

Wat is de oorzaak van een lumbale kanaalstenose?


De klachten [...]

lees verder →


Klachten veroorzaakt door het Sacro-Iliacaal gewricht (SI-gewricht)


SIG

De sacro-iliacaalgewrichten (SI-gewrichten), ook wel heiligbeengewrichten genoemd, vormen de verbinding tussen het heiligbeen en het bekken en daarmee tussen de rug en de benen. SI-gewrichten kunnen overbelast of ontstoken zijn. Dit veroorzaakt pijn onderin de rug die kan uitstalen naar de bil en het bovenbeen.
U herkent klachten veroorzaakt door het SI-gewricht aan de volgende symptomen:

 • U heeft pijn onderin uw rug, net naast het midden.
 • Uw pijn kan uitstralen naar de bil, lies en/of bovenbeen
 • Uw klachten kunnen toe [...]

  lees verder →

Klachten veroorzaakt door het heupgewricht

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het houding- en bewegingsapparaat. Kenmerkend is een langzaam en wisselend progressief verlies van gewrichtskraakbeen.

heup

Op basis van alleen demograļ¬sche ontwikkelingen is de verwachting dat het absolute aantal personen met artrose tussen het jaar 2000 en 2020 met bijna 40 procent zal stijgen.

Kenmerkend voor artrose van de heup is het ervaren van pijn, stijfheid en op den duur achteruitgang in dagelijks functioneren, die vermoedelijk veelal ontstaat door het steeds minder gaan bewegen als gevolg van de [...]

lees verder →


Wat is een hernia?

Hernia nuclei pulposi, in de volksmond ook wel een hernia is een uitstulping van de zachte kern (Nucleus Pulposus) van de tussenwervelschijf (Discus).

De uitstulping ook wel prolaps genoemd kan tegen het ruggenmerg of tegen een zenuw gaan drukken die daardoor geïrriteerd en/of ontstoken raakt. Dit veroorzaakt meestal pijn in een been en soms in beide benen.

Druk op de zenuw hoeft geen rugpijn te geven. Bij een grote groep patiënten met een hernia zien we dus dat ze wel beenpijn hebben, maar geen rugpijn. In de literatuur worden verschillende stadia van uitstulpingen beschreven zoals op het [...]

lees verder →