pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Informatie
  5. /
  6. pijnbestrijding

Pijnbestrijding

Wanneer behandeling volgens de McKenzie Methode niet aanslaat kan ervoor gekozen worden om de klachten te behandelen met een therapeutische transforaminale epidurale injectie. Een specialist van Rugzorg Nederland is twee keer per maand in ons centrum aanwezig voor pijnbestrijdingHiervoor heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

10150382_777885432223728_399235129_o

herniaimg

Het doel van deze injectie is het verminderen van de zenuw irritatie waardoor er daarna weer gestart kan worden met McKenzie therapie.
De procedure van een transforaminale epidurale injectie is als volgt en wordt te allen tijde uitgevoerd door een anesthesist:

U ligt op uw buik op de behandeltafel. Eerst ontsmet de arts uw huid, op de plaats waar u de injectie krijgt. Onder röntgendoorlichting plaatst de arts een zeer dunne naald naast de beknelde zenuw. Vervolgens spuit hij wat contrastvloeistof in om te controleren of de naald zich op de goede plaats bevindt. Dan spuit de arts een combinatie van een plaatselijk verdovingsmiddel (Lidocaïne 2%) en een ontstekingsremmer (Decadron) in. Het kan zijn dat de pijn hierdoor even opgewekt wordt.

Direct na de injectie kan de pijn enkele uren wegblijven. Afhankelijk van de inwerking van de ontstekingsremmer blijft de pijn langere tijd weg. Indien deze behandeling niet aanslaat kan een operatie overwogen worden.