pijl
 1. Je bent nu hier:
 2. Home
 3. /
 4. Rugklachten

Rugklachten Zwolle

Heeft u pijn in uw rug?

fysiotherapie zwolle remco sander rugWanneer u rugklachten heeft, is dat naast vervelend en pijnlijk soms ook erg belemmerend. U kunt de dingen die u graag doet niet doen, of niet zonder pijn doen.

Iedere week zien we in onze praktijk mensen zoals u, die soms lang hebben moeten zoeken naar de juiste behandeling van hun rugklachten.

Dit kan een behoorlijk frustrerend en teleurstellend proces zijn.

Het stellen van de juiste diagnose vergt expertise en uitgebreid onderzoek.

Daarom nemen wij bij het eerste consult ruim de tijd om naar u te luisteren, uw klachten te inventariseren en te onderzoeken.

Naar aanleiding hiervan kunt u van ons eerlijk en gericht advies verwachten om daarna uw klachten zo goed mogelijk te verhelpen.
 

Maak een afspraak

Lage rugklacht vakkundig verholpen
Bij mijn man is een lage rugklacht snel (afspraak) en zéér vakkundig door Remco verholpen, super!
Fysiotherapeut in Apeldoorn kon het probleem niet oplossen.
– J. H.

DTC Rugexpertise staat voor:

 • Gezien door ervaren behandelaars;
 • Second opinion zonder verwijzing;
 • Gedegen onderzoek;
 • Goed netwerk voor doorverwijzing en advies;
 • Vergoed vanuit uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie.
   

Hoe wij u helpen met uw rugklachten?

Hoewel elke aandoening zijn eigen kenmerken heeft, is er ook veel overlap. Zo is het soms lastig in te schatten of klachten in het been veroorzaakt worden door het heupgewricht, of bijvoorbeeld door een hernia. Door onze ervaring met aandoeningen veroorzaakt door de wervelkolom herkennen wij in veel gevallen een patroon in wat uw vertelt. Hoe lang heeft u de klachten en waardoor worden uw klachten veroorzaakt? Welke factoren verergeren of verminderen de pijn? Heeft u deze klachten eerder gehad? Wat betekent de klacht voor uw dagelijkse activiteiten?

Een belangrijk onderdeel bij het stellen van een diagnose is het maken van een inschatting van de belemmerende factoren voor herstel. Belemmerende factoren voor herstel zijn zaken die een normaal herstel in de weg staan. Zo kan er een gewricht geblokkeerd zijn, kan er een tussenwervelschijf beschadigd zijn of kan er sprake zijn van een te hoge werkdruk dan wel stress. Na het onderzoek zijn de belangrijkste belemmerende factoren voor herstel in uw persoonlijke geval bekend.

Het antwoord op deze vragen leidt tot een voorlopige diagnose. Vervolgens zullen we enkele fysieke testen doen om te achterhalen of de uitkomst van de testen de voorlopige diagnose bevestigen. Waar mogelijk kunnen wij onze mechanische diagnose staven aan de voorhande zijnde mri-uitslag. Zo komen we tot uw diagnose die we als basis gebruiken voor het adviesrapport wat we u per mail zullen doen toekomen. Hierin geven we aan of er een indicatie is voor fysiotherapiemanuele therapie of McKenzie therapie.

Soms is de schade of irritatie aan de rug echter van dien aard dat er geen therapie indicatie is. Dit zien we soms bij ernstige rug problematiek zoals een hernia of stenose. Hoewel de meeste hernia’s met succes te behandelen zijn, is de schade soms te groot. Er blijven dan drie opties over: meer tijd geven, pijnbestrijding of opereren. Door onze jarenlange ervaring en kennis met betrekking tot deze klachten kunnen wij u helpen met deze moeilijke keuze. We geven u dan ook gericht en eerlijk advies.

Onze rugexpertise

Enkele medische termen van aandoeningen van de wervelkolom waar we veel ervaring mee hebben.

 

 Maak een afspraak